Montebelo Villas Logo

Телефон

+359888172323

Ел. поща

bookings@montebelo.bg

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ

Всяка потвърдена резервация и престой в Montebelo Villas се приемат като съгласие с нашите общи правила и условия за резервация, изложени по-долу.

I. OБЩИ УСЛОВИЯ

1. Предоставените от Вас данни са защитени, съгласно Закона за Защита на личните данни (ЗЗЛД) и нормативните актове, регламентиращи защитата на информация и се обработват само във връзка с осъществяването на установените изисквания на Закона за Туризма. Предоставената от потребителя информация ще бъде използвана само и единствено във връзка с неговата резервация и няма да бъде предоставяна за други цели.

2. Промяна на цените относно предлаганите услуги и условията за тяхното ползване е възможна по всяко време. Цената, при която дадена резервация е потвърдена, е крайна и не се влияе от евентуални промени по ценовата листа.

3. Информация за актуалните цени и текущите промоционални политики може да получите тук, както и при запитване. Тези се публикуват и на платформите за резервации, с които работим.

4. В случай на обявени от Montebelo Villas отстъпки и при изпълнение на условията обвързани с тях, гостите имат право да се възползват само от една оферта – тази с по-голяма стойност на отстъпката.

5. Всички непълнолетни лица (под 18 години) задължително трябва да бъдат придружени от родител или настойник по време на целия им престой в комплекса. Всяка направена резервация от или за непълнолетни лица без възрастен придружител ще бъде автоматично анулирана.

6. Montebelo Villas запазва правото си да откаже достъп на индивиди или групи, които при своя предходна визита са нарушили правилата на комплекса.

II.ДЕПОЗИТ И ПРИЕМАНЕ НА РЕЗЕРВАЦИЯ

1. За да направите резервация е необходимо:

 • да изберете конкретен обект: горска къща/апартамент и/или стая;
 • да посочите желаните от вас дати на престой и брой възрастни + деца;
 • да предоставите следните лични данни: име, адрес, телефон и имейл;
 • да се запознаете с общите условия за наемане и ползване на обект в Montebelo Villas.

2. Валидните методи за приемане на резервация от страна на Montebelo Villas са следните:

 • *форма за запитване  на уеб страницата на комплекса;
 • на телефон 0888 17 23 23;
 • на електронната поща на Montebelo Villas bookings@montebelo.bg;
 • на място на рецепцията в комплекса.

*Формата за запитване представлява единствено заявка за резервация и няма никакъв ангажимент от ваша страна или от страна на комплекса.

3. Вашата резервация се счита за потвърдена след потвърждаване наличието на свободни места от наша страна и при направено от ваша страна депозитно плащане в рамките на 3 работни дни след датата на поискване.

4. Депозитът, който се заплаща е както следва:

 • при резервация за 1 нощувка – 100% заплащане по банков път;
 • при резервация от 2 до 5 нощувки – 50% от общата сума и заплащане по банков път;
 • при резервация на повече от 5 нощувки  – депозит от 25% от цялата сума, заплатен по банков път;
 • при групови резервации (наем на 3+ обекта) – заплащане на депозит равен на стойността на първата нощувка за всеки обект или по договаряне.

5. Депозитното плащане следва да бъде извършено и получено в рамките на 3 работни дни от заявката за резервацията, след което ще получите потвърждение от наша страна. В противен случай Montebelo Villas си запазва правото да анулира искането за резервация. Всички банкови преводи са за ваша сметка.

6. Авансовото плащане се зачита към крайната ви сума за престой. Доплащането на останалата част от договорената цена на нощувките е дължима на място, в деня на вашето настаняване. Всички обявени тарифи и плащания следва да бъдат в български лева (BGN) и могат да бъдат заплатени в брой, с дебитна/кредитна карта или посредством банков превод (авансово плащане).

За банкови разплащания, моля използвайте следните детайли:

Банка: Обединена българска банка (ОББ)
Получател: Инвикта ЕООД
IBAN: BG48RZBB91551022737138
BIC: UBBSBGSF

III. УСЛОВИЯ ЗА АНУЛИРАНЕ И ПРОМЕНИ ПО РЕЗЕРВАЦИЯ:

Ако гостът желае да направи промяна по датите на престой или да отмени цялата потвърдена резервация е необходимо да уведоми Montebelo Villas на електронната поща bookings@montebelo.bg или по телефон. При необходимост от промяна на валидна резервация, важат следните условия:

Отмяна/анулиране на направена резервация от страна на гостите

1. В случай на отмяна на вашата резервация , депозитът се възстановява при поискване и в пълен размер, само когато заявлението за анулация е направено до 3 дена преди датата на настаняване.

2. При известие за анулиране на резервацията в период по-кратък от 3 дена преди съгласуваната дата на пристигане се дължи неустойка в размер на цялата сума на депозита.

3. Заявки за преместване датите на резервация са възможни до 3 дни преди първоначално заявената дата на пристигане, и се обработват съобразно възможността за промяна на престой, която не е гарантирана.

4. Montebelo Villas удържа пълната сума по авансовото плащане, когато гостът не се яви за своята резервация и не направи необходимите стъпки да извести рецепцията на комплекса. В този случай резервираното от вас място не се пази и бива освобождавано.

5. В случай на анулиране или редуциране броят на нощувките след настаняване или по време на престоя ще бъдете таксувани с 50% от цената за дните, които сте посочили, но не сте ползвали.

Препоръчително е, всички членове на групата (ако има такава) да бъдат известени за извършените промени или отмени от представителят, направил резервацията.

Отмяна/анулиране на направена резервация от страна на Montebelo Villas

В следствие на непредвидени обстоятелства на Montebelo Villas може да се наложи да отмени потвърдена резервация. В такъв случай имаме задължението да уведомим направилият резервацията по телефон или в писмен вид на електронната поща, като поемаме ангажимент да предоставим и обсъдим следните възможности:

 1. Да предложим промяна на датите за резервация;
 2. Да върнем изцяло платената предварително сума;
 3. Да осигурим същото или по-висок клас място за настаняване в района като разликата в заплащането е за сметка на Montebelo Villas.

Препоръчително е, всички членове на групата (ако има такава) да бъдат уведомени за направените промени или отмени от представителят, направил резервацията.

IV. НАСТАНЯВАНЕ И ОСВОБОЖДАВАНЕ:

1. Часовете за настаняване и освобождаване в Montebelo Villas са както следва:

 • Настаняване от 14 ч. следобяд;
 • Освобождаване до 11 ч. преди обяд, ако не е уговорено друго.

2. Montebelo Villas предлага възможност за ранното настаняване и късното напускане само след предварителна уговорка и според заетостта на комплекса. При удължаване на престоя след установения час на заминаване се изисква заплащане от 50% от стойността на нощувката, а за напускане след 18:00 ч. се заплаща пълна такса нощувка.

3. Настаняването се извършва в часовете между 09:00-18:00. Всеки петък сме с удължено работно време. За настаняване извън тези часове е необходима предварителна уговорка.

4. С цел оптимизиране на Вашето настаняването е препоръчително да уведомите екипа на Montebelo Villas за промяна на графика за Вашето гостуване.

5. Вашите заявките за предпочитания на конкретни или съседни обекти /вила, апартамент, стая/ ще бъдат разглеждани, доколкото е възможно, но нямаме практика да гарантираме такива и това не може да бъде третирано, като условие за резервация.