Montebelo Villas Logo

Телефон

+359888172323

Ел. поща

bookings@montebelo.bg

АКТИВНОСТИ

АКТИВНОСТИ

Вили Montebelo Residence са идеални за семейства, които търсят незабравимо изживяване на почивката. С много дейности наблизо и достатъчно пространство за игра, всеки ще има нещо, което да го забавлява. В същото време вили Монтебело предлагат спокойствие далеч от шума и суетата на ежедневието. Насладете се на красивата гледка към гората и басейна с кътчетата за върховен релакс!

АТРАКЦИИ И ЗАБАВЛЕНИЯ В ОКОЛНОСТТА

 • Музей на илюзиите (уебсайт) – 8,5 км.
 • Хълм Света гора – 7,2 км.
 • Конна база Арбанаси – 3,5 км.
 • Езеро Света гора – 5,9 км. (платен риболов)
 • Мултимедиен посетителски център „Царевград Търнов” (уебсайт) – 8,7 км.
 • Мини България (уебсайт) – 7,7 км.
 • Hillview off road tоur (уебсайт) – 2,7 км.

НАЙ-БЛИЗКИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

Крепост Царевец – 11 км.

Царевец е хълм във Велико Търново, както и едноименна крепост в средновековния Търновград.

Разположена е в близост до стария град на Велико Търново. Тя е била главната българска крепост по време на Второто българско царство (1185 – 1396), когато Търново е столица на царството. През Средновековието хълмът, на който се намира, е изцяло застроен с жилищни и административни постройки.

Царевец е сред Стоте национални туристически обекта, има печат на БТС.

Архитектурно-музеен резерват „Трапезица” – 7,9 км.

Трапезица е хълм във Велико Търново, както и едноименна крепост в средновековния Търновград. Представлява естествена крепост, заобиколена от р. Янтра.

Паметник Асеневци – 8,9 км.

Почти от всякъде в старата част на Велико Търново има гледка към паметника „Асеневци“, извисяващ се на полуостров Боруна, в подножието на хълма „Света гора“. Паметникът е посветен на четиримата владетели от династията Асеневци – Петър, Асен, Иван Асен II и Калоян.

Паметник Майка България – 9,6 км.

Създаден в знак на почит към загиналите участници в българските войни за освобождение. Паметникът се намира в самия център на града, дори често се смята, че той е центърът на Велико Търново. Посветен е на загиналите в четири войни – Руско-турската, Сръбско-българската, Балканската и Първата световна война. Паметникът е построен в прослава на загиналите войни със средства, дарени от населението на Велико Търново. Открит е на 6 май 1935 г. По-късно става известен като паметника „Майка България“.

Манастир Света Богородица – 5,4 км.

Арбанашкият манастир „Св. Успение Богородично“ се намира в северозападния край на село Арбанаси. Манастирът е основан още по времето на Втората българкса държава (XII-XIV в.). Той е бил един от манастирите на Търновското светогорие, които опасвали във венец старопрестолния град Търново.

Люлката на любовта – 7,3 км.

Люлката на любовта се намира на Гарга баир, възвишение в северните части над града. От нея се открива уникална панорама към двете крепости на града, както и към почти цялото Велико Търново. Мястото е много красиво и изкачването до него определено си струва. То е чудесна идея за разходка сред природата и определено е много романтично. Самата люлка е захваната за 2 високи дървета, а до нея се достига по удобна пътечка, само с 1-2 по-стръмни места.

Самоводска чаршия – 8,9 км.

Самоводската чаршия се създава през 60-те 70-те години на XIX в., когато Търново започва да расте на запад от стопанския център Баждарлък. Оформят се две улици с търговски и занятчийски дюкяни, работилници и ханове. Едната от тях започва от малък площад, сега известен като Самоводски пазар. През годините на Възраждането тук са бакалската, опинчарската, ковашката, халашката и др. чаршии, хаджи Давидовият, хаджи Великовият и на Атанас Йоноолу ханове. Тук е и метохът на Хилендарския манастир. 

МЕСТНА ИНФОРМАЦИЯ

 • Община Велико Търново (уебсайт) – 9,7 км.
 • МОЛ Велико Търново (уебсайт) – 11 км.
 • Автогара Юг – 8,9 км.
 • ЖП гара Велико Търново – 7,8 км.
 • Lidl – 9,8 км.
 • Kaufland – 9,8 км.